Het doel van deze week

Een hele goedemorgen. Het is weer maandag. Een mooi moment voor velen op opnieuw te beginnen. Wat ga jij doen deze week? Heb je al plannen? Of zie je wel wat de week gaat brengen?

Hoe krijg je rust, regelmaat en harmonie?

Om rust, regelmaat,

harmonie en structuur te hebben werkt het goed om al een weekplan in gedachten te hebben. Niet elke minuut hoeft vast te staan, je hoeft echt niet je hele week vooruit te plannen. Een mens is echter gezegend met een stel hersenen. We hebben daarom een doel nodig. Een doel in het leven geeft vervulling, geeft rust in de geest omdat we dan weten welke kant we uitlopen. Hierdoor geven we God een heel duidelijk signaal. Het is namelijk fijn voor God om te weten wat we willen, zo kan hij ons aansturen en helpen om ons doel te bereiken.

Staat mijn toekomst vast?

Veel mensen vergeten dat God ons vrije wil gaf. Hij bepaald niet welk pad je bewandeld, dat bepaal je zelf! Onze toekomst hebben we zelf geschreven, God heeft slechts een plan voor ons, deze manifesteert zich door onze talenten en kwaliteiten. Hoe we zijn plan uitvoeren bepalen we zelf. Daarom staat de toekomst niet vast.

Hoe kan God je helpen?

God wil je steunen om je doel te bereiken. Door de talenten en gaven die hij je gaf heb je bepaalde verlangens. Deze verlangens maken dat we de behoefte hebben om een bepaald pad te bewandelen. God zal je helpen om op het pad te blijven dat je wil bewandelen. Want dat is de manier waarop God ons helpt, stuurt en steunt.

Laat je helpen, je bent niet alleen…

Welk doel heb je deze week? Welk pad ga je bewandelen? Wat zijn je verlangens? Ben je een beetje onzeker? Vraag om hulp, de heilige geest van God is een gewillige helper, er wordt namelijk van je gehouden, je bent niet alleen. Focus je ook op de dingen die je blij maken. Zeg bijvoorbeeld niet: ‘Deze week wil ik mij bezig houden met het loslaten van mijn ex’. Zonder dat je het wil ben je dan alsnog met je ex bezig. Focus je op iets positiefs en die ex verdwijnt dan vanzelf uit je gedachte. Zeg bijvoorbeeld: ‘Deze week wil ik mij bezig houden met die nieuwe cursus’. Of ik help mijn kind om etc etc. Spreek echter altijd een positieve wens uit. En dan kun je alsnog benoemen wat je loslaat, maar focus je nooit op dingen die je wilt loslaten. Want daarmee trek je het weer naar je toe….

Spreek (het liefst hardop) je wens uit voor deze week, wat is je doel deze week? Maak het echter wel realistisch!

Liefs Sonia

Geen reacties

Plaats een reactie