Het fenomeen codependency/mede afhankelijkheid

Wat is mede-afhankelijkheid
Mede afhankelijkheid houd ons gevangen in het idee dat we geen grip hebben op de toekomst. We laten ons misbruiken omdat we denken dat we de verantwoordelijkheid over anderen hebben ipv dat we de verantwoordelijkheid dragen voor het manifesteren en creëren van onze eigen toekomst. We gaan hierdoor te ver en overschrijden onze grenzen in vriendschappelijke en liefdesrelaties en zelfs in relaties met onze familieleden.

Bevestiging
Mede afhankelijkheid, ik ken het als geen ander. Jaren heb ik gevangen gezeten in het idee dat iets of iemand anders macht over mij had. Het gevoel dat dit een leugen is, was zo’n bevrijding voor mij! Mede afhankelijkheid maakt ons verslaafd aan bevestigingen. Of het nu bevestiging

is van je partner, je vrienden, je werk, je familie of zelfs mensen die je toekomst voorspellen. Mede afhankelijkheid is niet gezond.

Wees onafhankelijk
Je geluk is niet afhankelijk van de uitspraken van iemand anders of de affectie van een geliefde. Je mag nooit zoveel geven dat je wel iets terug moet krijgen omdat je anders leeg achterblijft.

Neem je geluk terug in eigen handen
Niets of niemand heeft de macht over ons! Er is alleen een bron van liefde die ons ondersteund, niets meer of minder dan dat. Jij bent de creator van je leven. Je geluks niveau is niet afhankelijk van hoeveel je weg geeft aan anderen, het is afhankelijk van hoeveel je investeert in je toekomst. Ik zeg niet dat we niet moeten geven aan anderen, blijf dat gerust doen. Maar laat je geluk niet afhangen van dit fenomeen.

Het ‘moet’ goed komen
Pech hebben we allemaal wel eens. Ik zit nu met driedubbele dikke pech. Mijn enkel is drievoudig gebroken, mijn bed and breakfast moet dicht en mijn relatie is voorbij. Gelukkig kan ik nu genieten van de investeringen die ik heb gedaan in het verleden. Een tijd dat ik nog wel bruisde van de energie. Ik geef eerlijk toe, het had beter gekund. Zelf ben ik ook condependent (mede afhankelijk) geweest. Zo ver dat ik me liet meeslepen in fenomenen zoals jaarleggingen en andere dingen die mij ervan verzekerden dat mijn toekomst wel goed zou komen. Ik zette mijn gave in om anderen ook die zekerheid te geven. Ik weet zeker dat ik er velen goed mee geholpen heb. Wat mij echter opviel is dat mensen altijd alleen maar wilden horen dat het goed kwam. O wee als ik zei dat die nieuwe liefde niet bij hen pasten. Op een gegeven moment durfde ik dat soort dingen niet eens meer eerlijk te zeggen.

Nu wel… ik zet mijn gave in om mensen uit de ‘gevangenis’ te halen zodat zij dezelfde vrijheid kunnen ervaren als ik. En gaat het even niet goed? Zorg dan dat je kunt terug vallen op datgene dat je in het verleden hebt geïnvesteerd.

Wil je mij spreken hierover? Heb je ook het idee dat je co dependent (mede afhankelijk) bent en wil je hier vanaf? Wil je het heft weer terug in eigen handen en wil je het geluk in je leven terug? Bel mij gerust op 0909 0295. Ik zet mijn gave in om je te helpen grip te krijgen op situaties zoals werk, liefde, relatie en andere dingen. Ik zie meer dan het blote oog kan waarnemen en ik voel verder dan de emotie kan voelen. Wees welkom!

Liefs Sonia en een fijne week ❤️

Geen reacties

Plaats een reactie