Magazine

Het fenomeen codependency/mede afhankelijkheid

Wat is mede-afhankelijkheid
Mede afhankelijkheid houd ons gevangen in het idee dat we geen grip hebben op de toekomst. We laten ons misbruiken omdat we denken dat we de verantwoordelijkheid over anderen hebben ipv dat we de verantwoordelijkheid dragen voor het manifesteren en creëren van onze eigen toekomst. We gaan hierdoor te ver en overschrijden onze grenzen in vriendschappelijke en liefdesrelaties en zelfs in relaties met onze familieleden.

Bevestiging
Mede afhankelijkheid, ik ken het als geen ander. Jaren heb ik gevangen gezeten in het idee dat iets of iemand anders macht over mij had. Het gevoel dat dit een leugen is, was zo’n bevrijding voor mij! Mede afhankelijkheid maakt ons verslaafd aan bevestigingen. Of het nu bevestiging LEES VERDER

Afwijzing? Waarom overkomt het je?

Herken je ook dat we vaak onze best doen om het anderen naar de zin te maken? Herken je ook dat we daarmee soms onze uiterste best doen om vervolgens de deksel op onze neus te krijgen van de mensen die we zo gedreven hielpen? Of dat je liefde telkens niet beantwoord wordt?

Je kunt op verschillende manieren liefhebben

Ik heb tijdens mijn gebroken enkel periode een bijzondere ontdekking gedaan. Dit wil ik graag met jullie delen.

Ik krijg elke dag verzorging want ik heb hulp nodig bij het douchen en aankleden. Nu ben ik nog jong en ‘fit’ dus ben ik erg zelfredzaam.

Ik krijg allerlei verschillende mensen die op een verschillende manier helpen. LEES VERDER

Helpers luister goed!

Goede maandag!
De week is weer begonnen! Ik wil de lezer een fijne week toewensen en een gedachte meegeven voor deze zonnige dagen. Een gedachte die mij is ingegeven tijdens de meditatie vanmorgen.
Overvallen door een krachtig wit licht
Tijdens de meditatie werd ik overvallen door een diep gevoel van vreugde, het werd spier en spierwit voor mijn ogen en het voelde alsof ik overvallen werd door een krachtig en liefdevol wit licht. Ineens dacht ik aan iemand… Wat een slecht moment om aan diegene te denken, dacht ik nog. Ik wordt gevuld door de heilige geest, ga ik hier toch niet aan denken?

LEES VERDER

Het doel van deze week

Een hele goedemorgen. Het is weer maandag. Een mooi moment voor velen op opnieuw te beginnen. Wat ga jij doen deze week? Heb je al plannen? Of zie je wel wat de week gaat brengen?

Hoe krijg je rust, regelmaat en harmonie?

Om rust, regelmaat, LEES VERDER

Narcisten en vampieren

We hebben allemaal wel eens zo’n situatie gehad. Je gaat met iemand om. In het begin is het allemaal leuk, sterker nog, in het begin kun je zelfs naar ongekende hoogtes van de hemel worden getild in de interactie met deze mensen. Maar op een gegeven moment merk je dat elke keer als je met diegene te maken hebt dat je moe bent achteraf, je voelt je niet goed. Je was onder invloed van hen. Sterker nog, ze laten een spoor van vernieling achter wanneer zij vertrekken uit je leven. Als er sprake is van een relatie of vriendschap dan besef je aan het einde van deze relatie of vriendschap dat je jezelf
Bel Sonia voor een consult 0909 0295
LEES VERDER

glimlachen

Wat glimlachen met ons doet

Wanneer ik aan het werk ben dan glimlach ik vaak.

Sas vraagt dan aan me: “Wat is er zo grappig?”. “Helemaal niks”, zeg ik dan. Maar door een glimlach op mijn gezicht te toveren, verdrijf ik de negatieve gedachten in mijn hoofd.LEES VERDER

lachyoga

Lachyoga! Wat het met mij deed (deel 2)

Maar er was meer…
Men zag mij ineens als een bedreiging of werd jaloers

(nah… dat iemand jaloers kon zijn op mij daar snapte ik werkelijk geen snars van), sommige wilden mij onderuit halen of mij als opstapje gebruiken om verder te komen en omdat ik nog nooit met dit bijltje had gehakt (ik ben altijd nogal een nerd geweest op school etc.), wist ik absoluut niet hoe ik daar nu mee moest omgaan. Nu weet ik dat ik televisie maken fantastisch vind, maar destijds wist ik dat nog niet. LEES VERDER