Helpers luister goed!

Goede maandag!
De week is weer begonnen! Ik wil de lezer een fijne week toewensen en een gedachte meegeven voor deze zonnige dagen. Een gedachte die mij is ingegeven tijdens de meditatie vanmorgen.
Overvallen door een krachtig wit licht
Tijdens de meditatie werd ik overvallen door een diep gevoel van vreugde, het werd spier en spierwit voor mijn ogen en het voelde alsof ik overvallen werd door een krachtig en liefdevol wit licht. Ineens dacht ik aan iemand… Wat een slecht moment om aan diegene te denken, dacht ik nog. Ik wordt gevuld door de heilige geest, ga ik hier toch niet aan denken?

Diep gekwetst

Ik dacht aan iemand die mij pijn had gedaan en het gevoel van vreugde sloeg om in verdriet, toch voelde het niet pijnlijk, het voelde eerder als en soort verlicht verdriet…. Ik heb diegene willen helpen maar wat ik terug kreeg was koppigheid en afwijzing. Eigenlijk ben ik enorm door diegene gekwetst. Ik begreep daar niets van en ik weet nog dat ik destijds dacht: ‘Dit is een ondankbaar persoon, laat maar gaan’. Tijdens de medititatie worden processen geheeld en de gedachte kwam niet zomaar in mij op. Het was de bedoeling dat ik vandaag deze kwestie ging helen. Maar hoe dan?

Wees het goede voorbeeld

Ik dacht aan de kwestie op een verbitterde manier en hoewel ik weet dat mij dat niet echt helpt… Ach… Ik ben ook maar een mens. Ik probeerde de emotie die door de gedachte werd getriggerd weg te duwen door er niet aan te willen denken. Maar de gedachte bleef terug komen…. Tot ik ineens weer een connectie kreeg met boven. Weer werd het spier en spierwit voor mij ogen. Ik voelde en ik wist dat de aanwezigheid van de heilige geest mij iets probeerde duidelijk te maken. Daarom ontspande ik en liet ik komen wat er moest komen.

Het leek alsof engelen in mijn oren fluisterden, en de stem van God klonk in mijn hoofd.

God wees mij erop dat we niet altijd actief hoeven te helpen. ‘Wist je dat je soms veel
meer helpt door het goede voorbeeld te geven?’ Fluisterden de engelen van God mij toe.

 

Dus ik hoef niet altijd iets te doen als ik wil helpen?

 

‘Als je het goede voorbeeld geeft dan krijg je respect. Iets wat je moet afdwingen als je actief helpt want eigenlijk dring je dan je hulp een beetje op. Men vroeg er toch niet om? Hmmmmm…. Dacht ik…. De boodschap ging verder: “Help daarom alleen hen die het vragen… Zij zijn namelijk ontvankelijk en staan open voor je hulp, zij die niets vragen niet’ Fluisterden de engelen. ‘Wees voor de rest slechts een goed voorbeeld…’

‘Respect is veel meer waard dan aandacht…’

WoW! Ik bedankte voor deze mooie boodschap. Mij gaf het innerlijke rust, ik kon weer in stilte verder mediteren.

Wat geeft deze boodschap aan jou?

Ik wens je een fijne week.

Liefs Sonia

0909 0295

Klik hier om te lezen in welke levensfase je nu zit en wat dit jaar jou gaat brengen

Geen reacties

Plaats een reactie