Oktober – Rood

Rood

Fase: Veranderend

Cyclus: Volwassene

Staat in het teken van: Verandering, vernieuwing. Loslaten en groeien naar je levensbestemming en een nieuwe basis neerzetten in je leven.

Kleur: Rood

Edelsteen: Draag een mooie bruine steen. Stenen brengen geen geluk, daar is meer voor nodig. Maar het zijn prachtige hulpmiddelen uit de natuur.

Omring jezelf met de kleur: Wit of goud. Bij teveel passiviteit: Rood, oranje.

Jouw levensjaar in deze fase duurt een jaar, vanaf je laatste verjaardag tot je komende verjaardag.

Omschrijving van het levensdoel tijdens deze fase:

Een jaar van verandering is altijd een lastig jaar. Er komt veel bij kijken. Loslaten, wennen aan nieuwe situaties en maar vertrouwen hebben dat de veranderingen uiteindelijk zullen leiden tot iets goeds. Verandering betekent vooruitgang, maar dat is voor mensen niet altijd gemakkelijk. Je kunt zelfs denken of voelen dat hetgeen dat jouw overkomt niets met vooruitgang te maken heeft! Wat een onzin! zul je wellicht denken, wat mij nu overkomt is gewoon rot! We hebben vaak de belemmerende overtuiging dat we maar veilig zijn, zo lang alles maar blijft zoals het is. Daarom blijven veel mensen veel te lang in een toxische relatie, blijven mensen veel te lang hangen bij een werkgever die hen eerder naar beneden haalt dan verder brengt en ga zo maar door. Het vergt veel moed om knopen door te hakken en te veranderen/vernieuwen. Beslissingen te nemen en rottige tijden achter ons te laten. Daarom worden we vanuit de kosmos af en toe een handje geholpen. Het leven is bestaat uit meerdere cycli en net zoals we er niets aan kunnen veranderen dat het zomer, winter, lente en herfst wordt, zo kunnen we er in het leven niets aan veranderen dat er soms nu eenmaal dingen moeten veranderen. Ik kreeg in mijn rode fase een aandoening aan mijn schildklier. Ik zal je vertellen dat het ontzettend onredelijk, oneerlijk en onnodig voelde om dit te moeten doormaken. Toch heeft het mij een beter mens gemaakt. Om vooruitgang te boeken, onze levenslessen te leren is het van levensbelang dat we niet blijven staan waar we nu zijn, maar het is van levensbelang dat we af en toe even opschuiven, plek maken voor iemand anders en de plaats van een ander innemen. Die vorige werknemer was uitgeleerd op zijn of haar functie, nu mag jij en zo kan ik meer voorbeelden noemen. Wees daarom moedig en ga er nooit vanuit dat een nieuwe situatie alleen rozengeur en maneschijn zal brengen. Want dan leven we niet meer. Leven is ervaren, rennen, stil staan, voelen, afscheid nemen, kennis maken en ga zo maar door. Het is alleen wel fijn als het allemaal een beetje op kabbelend water mag gebeuren. Helaas zal je merken dat je in deze fase even in woester vaarwater terecht komt. Je bent steeds bezig met zeilen bijzetten om door deze woeste wateren heen te komen. De 1 zal het gemakkelijk afgaan en de ander vindt het erg moeilijk.

Voor de mensen die moeite hebben met verandering een paar tips:

Let goed op je ademhaling. Doe bijvoorbeeld je vingertoppen op elkaar om je ademhaling te helpen tot rust te komen. Doe dit door je handen in bidpositie te brengen en laat vervolgens je handen weer uit elkaar gaan zodat alleen de vingertoppen elkaar raken. Oefen lichte druk uit op de vingertoppen. Neem deze houding aan in stressvolle situaties of op momenten dat je lichte paniek voelt of onrustig wordt.

 

Neem af en toe een korte ‘vakantie’, nee dit hoeft geen geld te kosten. Je kunt ook gewoon een dag de stekker eruit trekken. Neem een dag vrij van alles, plan geen afspraken, stap uit moeilijke situaties, zet desnoods je mobieltje even uit. Laat de dag verlopen zoals hij loopt. Plan niets en ga desnoods een dag bankhangen. Je zal zien dat er vanzelf iets leuks uit ontstaat. Je doet lekker relaxed een masker op als je vrouw bent, als man ga je misschien eindelijk een keer naar de kapper of je doet iets anders waarmee je jezelf verzorgt. Als je dat merkt, dan zie je dat je weer lief bent voor jezelf. Dat levert energie op! Maar voor jezelf zorgen kan ook een dagje bankhangen zijn voor de tv. Maar jij bepaalt die dag! Niet gelukt? Gewoon opnieuw zo’n dag plannen. Gewoon af en toe doen. Alleen jezelf erop verheugen levert al energie en vreugde op.

Draag af en toe kleding in de kleur bruin. Dit zal je helpen te aarden.

Wees flexibel!

Doe een leuke powerworkshop bij ons! 😀

Wil je weten wat deze fase voor jou persoonlijk betekend? Bel dan voor een consult naar Sonia op 0909 0295

Vind je het leuk om te bidden tot de here Jezus Christus net als ik? Dan heb ik speciaal voor jou een gebed gemaakt.

Hierbij een gebed dat je kan helpen om veranderingen in het leven te aanvaarden:

Here Jezus, helpt u mij alle veranderingen door te voeren die nodig zijn om mij dichter bij de liefdevolle kracht van God te brengen. Leert u mij hoe ik kan omgaan met alle uitdagingen van het leven zonder mijn geloof en vertrouwen in onze almachtige God te verliezen.

Amen

Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat Hij naar ons luistert als we Hem iets vragen dat in overeenstemming is met zijn wil.

1 Johannes 5:14 (NBV)

 

Geen reacties

Plaats een reactie