Oktober – Paars

Paars

Fase: intuïtieve fase

Cyclus: Volwassene

Staat in het teken van: Rust, nieuwe ingevingen over de toekomst. Aarding, kalmte, afronding van moeilijke dingen, loslaten. Onverwachte ingevingen die misschien onlogisch zijn, maar uiteindelijk wel kloppen! Veel dromen. 

Kleur: Paars

Edelsteen: Aventurijn, oranje calsiet, amethist, Lapis lazuli

Omring jezelf met de kleur: Paars en wit.

Heiligen: Vraag de heilige geest van God om je te vullen met zijn vreugde. Laat me weten wat je daarna voelde. Als het goed is voelde je vreugde en blijdschap. Het is een prachtige ervaring. Met de link van een liedje dat ik onderaan de tekst heb geplaatst, krijg je daar hulp bij. Luister het liedje terwijl je leest als dat lukt.

Jouw levensjaar in deze fase duurt een jaar, vanaf je laatste verjaardag tot je komende verjaardag.

Omschrijving van het levensdoel tijdens deze fase:

Dit is een mooie fase. Een fase waarin we onszelf weer terugvinden en dit vooral op spiritueel gebied. Een fase waarin er de behoefte ontstaat om ons meer bezig te houden met spirituele dingen. We ronden de harde lessen die we de afgelopen vijf jaar hebben gehad af en gaan weer een nieuwe fase in. Langzaam komt er meer rust, ruimte en tijd om dichter bij onszelf te komen. We worden niet meer overspoeld met emoties zoals een jaar of vier geleden, zitten niet meer met zoveel twijfels zoals bijvoorbeeld drie jaar geleden (in de gele fase), je hebt niet meer te maken met zoveel veranderingen zoals vorig jaar en vijf à zes jaar geleden (de rode en de blauwe fase). Natuurlijk zullen er in het leven altijd wel dingen veranderen, we zullen altijd emotionele periodes hebben, vier jaar geleden zat jij echter in de emotionele fase volgens mijn calculatie en zes jaar geleden in een veranderende fase. Dit is vaak heftig en niet te vergelijken met de kleine normale levensveranderingen die je dit en volgend levensjaar gaat meemaken. Want dit is geen veranderende fase, in het leven kunnen dingen natuurlijk niet altijd hetzelfde blijven. Ik bedoel het daarom niet zwart-wit. Maar grote en ingrijpende veranderingen zullen zich niet snel voordoen in de paarse fase.

De ene ingrijpende verandering is de andere niet hè? Bij de één zal de ingrijpende verandering te maken hebben met de geboorte van een kind, dat is natuurlijk een positieve verandering. Maar bij de ander kan het een scheiding zijn, of het verlies van een dierbare. Dat is natuurlijk een hele andere verandering. Maar goed, dat is de veranderende fase en daar zit jij niet in! Jij zit namelijk in de spirituele fase en dat betekent rust, kalmte, verdieping en nogmaals rust. Neem die rust ook. Hectische situaties nemen namelijk een andere wending. Stop daarom ook met piekeren over dingen die je niet kan veranderen. Zorg dat je daarvoor in de plaats andere bezigheden hebt. Vooral dingen die je spirituele verdieping geven. Bezoek eens een spiritueel centrum, ga eens naar een kerk, doe een meditatiecursus of ga op yogales. Iedere heug zijn meug, de één vindt zijn spirituele verdieping in een tempel, de ander in een kerk, weer de ander in een moskee en weer iemand anders op de yogamat, in een spiritueel centrum of tijdens een meditatiecursus. Daar zijn geen regels voor, het gaat erom waar jij je goed bij voelt.

Laat los, lukt dit niet? Leer los te laten. 80 % van de ellende die we zien is de weerspiegeling van onze gedachten. Slechts 20 % is de werkelijkheid, en daar valt mee te dealen. Er valt echter niet te dealen met de omvang die we ervan maken met onze gedachten.

Hier wat tips om de energie van de paarse fase volledig te benutten.

Laat gedachten die te maken hebben met ellendige situaties los! Lukt dit niet? Zoek er dan hulp bij. Het heeft geen zin om te piekeren over dingen die je niet kan veranderen.

Lees boeken, kijk films of luister geluidsfragmenten die je spirituele verdieping geven.

Verzet je niet tegen het leven. Doe je best om eraan te wennen en maak het beste van wat je hebt. Mijn grootste voorbeeld is een zwerver die ik ooit ontmoette. Ik zat naast hem op een bankje en we raakten aan de praat. Ik was destijds 25 jaar oud.’ Het lijkt me wel moeilijk mijnheer’, zei ik. ‘Hoe kunt u toch in een koud land zoals in Nederland op straat leven?’ Er zijn twee dingen die hij tegen me zei die ik nooit ben vergeten.

  1. Hij zei tegen me dat hij ernaar streefde om regelmatig een pak boter te eten. Ik dacht: ‘huh??’. Ik vraag me nog steeds af waarom, maar ik ben dat nooit vergeten. Ik had echter geen tijd om hem dat te vragen, omdat hij daarna met een hele wijze levensles kwam. Deze woorden slokten al mijn aandacht op.
  2. Hij zei:’ Het is helemaal niet rot meid, kijk eens naar het water, de eendjes die erin zwemmen, de prachtige blauwe lucht. Alle mensen die hier dagelijks rondlopen met verschillende uitdrukkingen op hun gezicht. Kijk naar de bomen, de vogels, de regendruppels die kletteren op de straatstenen. Ik wed dat de meeste mensen, als zij gehaast van hun werk komen, snel naar huis rennen om de kinderen op te halen van de crèche om vervolgens snel eten te maken voordat hun hubbies thuis zijn. Niet eens tijd hebben om één van deze dingen tot zich door te laten dringen. En ik zie het elke dag, en ik geniet ervan.’ Ik staarde voor mij uit en keek naar alle dingen die hij net had benoemd. Alle “problemen” die ik op dat moment ervoer, vielen naast een groep zwemmende eenden in het water. Ik besefte dat de meeste van mijn problemen in mijn hoofd zaten. Doordat ik daar zo door geconsumeerd werd, zag ik de eendjes, het water, de blauwe lucht, de wolken, de regendruppels en de bomen niet meer. Ik zag alleen nog mijn ex vriendje waar het net mee uit was. Mijn financiële problemen waardoor ik die dingen niet kon kopen of doen die geld kostten. Ik zag veelal mijn jeugd die traumatisch was en pijnlijk. Ik zag vaak de dingen die er al lang niet meer waren. En daardoor miste ik alles wat er was, het vertroebelde mijn uitzicht, stond in de weg van al het moois dat er ook was! In plaats van voor mij te kijken keek ik achter mij. En daarom was ik niet gelukkig. Heb je ooit wel eens achteruit proberen te lopen zonder om te kijken? Juist ja, dan gebeuren er veel ongelukken. Maar dit geldt niet alleen voor lopen, het geldt ook voor je leven. Als je achterom blijft kijken dan zie je niet wat er voor je ligt. Je kunt de obstakels niet ontwijken en je stoot je telkens weer tegen dezelfde steen. Het is levensgevaarlijk om achteruit te lopen! Kijk voor je! Kijk naar alles wat je ziet voor nu en kijk naar je bestemming. Ineens keek ik om mij heen. De eendjes, het water, de bomen, de lucht, de regendruppels op de straatstenen, de zon, de wind als een verkoelende bries op mijn gezicht. Nee! Er is meer dan mijn problemen, dacht ik ineens. Vanaf dat moment besloot ik positief te zijn! Vanaf dat moment leerde ik vooruit te kijken!

Ben jij er ook klaar voor om alles wat je blik vertroebelt los te laten? Beslis het vandaag.

Wat betekenend deze levensfase persoonlijk voor jou? Je kunt Sonia bellen voor een consult op 0909 0295 of boek een telefonisch of persoonlijk consult klik hier om te boeken

Luister dit prachtige lied om in de energie van de paarse fase te komen: Klik hier om te luisteren 

Liefs Sonia

 

Geen reacties

Plaats een reactie