Oktober – Oranje

Oranje

Fase: Emotioneel

Cyclus: Volwassene

Staat in het teken van: Beter leren omgaan met verschillende emoties zoals verdriet, boosheid en vreugde. Het intenser beleven van emoties, waardoor we geholpen worden balans te vinden in ons gevoelsleven.

Kleur: Oranje

Edelsteen: Schaf een mooie rozenkwarts, een oranje carneool of een bergkristal aan. Stenen brengen geen geluk. Het zijn slechts prachtige hulpmiddelen uit de natuur.

Omring jezelf met de kleur: Roze. Zitten je emoties een beetje vast, gebruik dan de kleur oranje.

Jouw levensjaar in deze fase duurt een jaar, vanaf je laatste verjaardag tot je komende verjaardag.

Omschrijving van het levensdoel tijdens deze fase:

Sommige mensen zouden dit jaar graag over willen slaan. Wat een toestand. Veel emotionele dingen komen op ons pad tijdens het emotionele jaar. Dit komt omdat het een jaar is waarin we op emotioneel gebied een stap vooruit maken. Om te leren komen we er niet onderuit om te ervaren. Maar dit kan zwaar zijn. Zeker als het gaat om emotionele zaken. Wanneer situaties ons gevoel raken dan schrikken we vaak, van schrik doen we soms de raarste dingen. We kijken er later op terug en denken: Pfff, als ik dat nu over zou moeten doen dan zou ik het wel weten! Maar helaas kunnen we het oude niet ongedaan maken, daarom is het raadzaam om nooit spijt te hebben. Zie alles als een levensles. Laat het idee los dat je leven perfect moet zijn of dat jij perfect moet zijn. Dat hoeft helemaal niet! Ontspan, geniet en ervaar! En ja, soms lijden we. Maar ook daar gaan we niet dood van. Ik kan met je meeleven als je zegt dat de pijn die we moeten voelen, soms ondraaglijk kan zijn. We worden soms tot onze grenzen gepusht, omdat we alleen op die manier erachter kunnen komen dat we meer aankunnen dan we denken. Heb je wel eens gesport? Dan weet je precies wat ik bedoel!

Tips om beter met de emoties om te gaan:

Als we emotioneel zijn, dan hebben we de neiging om onze adem in te houden. Niet doen! Juist op dit soort momenten is het goed om even diep in en uit te ademen.

Drink veel water. Emoties doen veel met ons lichaam en kunnen soms toxisch zijn. Door water te drinken, spoel je alle toxische stoffen uit je lichaam. Nee, het is niet de oplossing maar het helpt wel om je beter te voelen door alle woeste stormen heen. Een sterk lichaam is het beste begin. Door goed te drinken (niet meer dan anderhalf tot twee liter water per dag) help je het lichaam mee om te ontgiften.

Ga je angsten te lijf! Angsten maken emoties groter dan nodig. Veel mensen ontkennen juist hun angsten. Ze doen zich sterker voor dan ze zijn. Dit terwijl je er totaal niets aan hebt om dingen te ontkennen die bij je spelen. Ontkenning maakt juist dat je dingen gaat wegstoppen en wat gebeurt er als je een appel een tijdje wegstopt in een hoekje? Juist ja! Hij gaat rotten en wordt giftig.

Ken je blinde vlekken. Weet je wat blinde vlekken zijn? Dat zijn dingen die je doet, voelt en denkt waar jij je niet bewust van bent. Het zijn dingen die anderen wel kunnen zien, maar voor jou moeilijk waar te nemen zijn. Ontken daarom nooit kritiek. Neem het in je op, ook al doet het pijn en geef het even de tijd. Na drie dagen kun je erachter komen dat die beledigende kritiek misschien meer klopte dan je aanvankelijk dacht.

*Met levensjaar bedoel ik je leeftijd. Dus een jaar duurt vanaf je laatste verjaardag tot je komende verjaardag.

Wat betekenend deze levensfase persoonlijk voor jou? Je kunt Sonia bellen voor een consult op 0909 0295 of boek een telefonisch of persoonlijk consult klik hier om te boeken

Vind je het leuk om te bidden tot de here Jezus Christus net als ik? Dan heb ik speciaal voor jou een gebed gemaakt.

Hierbij een gebed dat je zal helpen om je emoties beter te kunnen hanteren:

Here Jezus ik vraag u in mijn hart te komen en mij de emoties te leren hanteren zoals u zou doen. Maakt u mij vrij van gevoelens van haat, wrok, frustratie en woede. Leer mij te vergeven zoals u deed, leer mij lief te hebben zoals u deed. Here Jezus leer mij om onbevooroordeeld naar de mens te kijken. Want u heeft mij geleerd dat ik het de mens niet kwalijk moet nemen, u heeft mij geleerd dat het niet de mens is die mij kwaad wil doen, maar dat het de energie is die hen draagt die mij wil kwetsen. Want ik weet dat zij die mij willen kwetsen, zichzelf net zo hard kwetsen ook al lijkt het niet altijd zo. Here Jezus ik vraag u mij te leren kijken door uw volwassen en liefdevolle ogen. Here Jezus laat de heilige geest tot mij komen, zegent u hen die mij pijn willen doen en zegent u de situatie die mij kwetst. Laat uw wil regeren in mijn leven here. Brengt u mijn emoties tot rust, zodat ik eerlijk en zuiver naar de situatie kan kijken zoals u hem zou zien. Here helpt u mij mezelf en anderen te vergeven. Ik dank u here

Amen

Soms gebruikt God verdriet om een radicale ommekeer in ons leven te laten komen en ons te redden. Maar gewoon werelds verdriet leidt tot de dood. U ziet hoe dit verdriet, dat volgens Gods wil over u kwam, verandering teweeg heeft gebracht. U kwam niet alleen tot een serieus inzicht, maar ook tot verontschuldiging en verontwaardiging over de situatie. U werd bang en verlangde naar een oplossing. U pakte het probleem aan en loste het op door de man te straffen die de zonde had begaan. U hebt in alles laten zien dat u zuiver voor God wilt staan.

2 korinthiers 7 10-11

Liefs Sonia

 

 

 

Geen reacties

Plaats een reactie