Oktober – Groen

Groen

Fase: Liefde

Cyclus: Volwassene

Staat in het teken van: Liefde voor jezelf, liefde voor de ander. Relaties, verkering. De band met je ouders. Het najagen van je hartenwens.

Kleur: Groen

Edelsteen: Aquamarijn, jade of blauwe calsiet

Omring jezelf met de kleur: Groen of aqua

Jouw levensjaar in deze fase duurt een jaar, vanaf je laatste verjaardag tot je komende verjaardag.

Omschrijving van het levensdoel tijdens deze fase:

In deze fase gebeurt er veel. Het ligt natuurlijk aan het leven dat je leidt, ik voorspel niets. Het is echter een fase waarin je merkt dat alles in je leven meer diepgang en rust krijgt. Je neemt in deze fase geen genoegen meer met een praktische invulling van je leven, je gaat voor de invulling van het hart. Als dingen in je leven niet vanuit het hart komen, dan ga je je afvragen of je dit nog wel wilt. Als er een beslissing genomen moet worden over iets dat je diep in je hart zou willen, dan gebeurt het dit jaar wel!

De afgelopen drie fasen waren best wel bewogen. Het begon met veranderingen, daarna een emotionele fase en de fase daarvoor was soms best onzeker, omdat je mocht inventariseren wat je nu eigenlijk wel of niet wilt van je leven. Dit kost best veel energie. Daarom is het fijn als je dit jaar tot rust kan komen. Ook al neem je een drastische beslissing die je leven verandert, het zal je rust geven. En nee, wort nu niet bang dat dingen veranderen. Want als er iets verandert, dan is dat alleen maar omdat jij het wil en omdat jij die beslissing neemt en de knoop doorhakt. Dit is een jaar waarin jij zelf leeft en waarin je niet geleefd wordt! Het is een jaar waarin je de ruimte krijgt om meer aandacht aan je dierbare vrienden en familie te besteden, maar je zal ook meer de behoefte hebben om tijd te steken in je passies en hobby’s.

Heb je een relatie? Je hebt behoefte aan diepgang. Je relatie kan nog best eens naar een hoger niveau getild worden. Je begrijpt je partner beter en het lukt je ook om je beter in te leven. Wanneer je geen goede verbinding hebt met je partner kan dit echter wel voor wrijving zorgen. Maar dit gebeurt eigenlijk alleen met relaties waar geen stevige emotionele verbinding is. En die zijn er maar weinig. Je partner zal ervaren dat je open en zacht bent. Zachter dan anders, omdat je dichtbij jezelf staat. Je spirituele ontwikkeling neemt een stap vooruit, maar staat niet centraal. Dit jaar staat de hartsverbinding met God, je partner, je dierbaren en met jezelf centraal. Neem hier ook de tijd voor en ga de gaten in je agenda niet helemaal volplannen met onbelangrijke zaken, omdat je vertier zoekt. Zoek dit jaar echt de verbinding met de belangrijke mensen om je heen, met God en met jezelf. Mis deze kans niet!

Ben je vrijgezel? Voor de een is dit een jaar waarin je op liefdesgebied erg gezegend zal zijn, omdat er ook echt ruimte voor is in deze fase van je leven. Je gedachten zijn bij liefde, verbinding, warmte, gezelligheid en genegenheid. Je zal dan ook niet snel genoegen nemen met een voorbijgaande flirt. Omdat je zachtmoedigheid uitstraalt, is het gemakkelijker om zachtmoedige mensen aan te trekken die het goed met je menen.

Toch zullen er ook mensen zijn die juist dit jaar eerder kiezen voor de verbinding met God en met zichzelf. Deze mensen zullen juist geen behoefte hebben aan een nieuwe partner. Ook dit is niet erg. Ik voorspel namelijk niets met deze tekst. Ik vertel slechts hoe je fase zal zijn en wat de mogelijkheden zijn. Er zullen mensen zijn die in deze levensfase een reis maken of iets anders doen om dichtbij zichzelf te staan en zuivere liefde te ervaren.

Dit is een mooi jaar, zowel voor de vrijgezelle mensen als voor de mensen die een relatie hebben. Het is een jaar waarin je jezelf en je omgeving beter leert kennen. Je houdt je bezig met de mooie dingen van het leven. De rust komt terug in je leven. Maar niet iedereen kan rust ontvangen, sommigen zullen zich alsnog onrustig voelen, omdat zij geestelijk niet in balans zijn.  Dat geeft niet, want ook dan is dit een mooi jaar, dit is dan een fantastisch jaar om begeleiding te krijgen op persoonlijk of op spiritueel gebied als het even niet lekker gaat. Als je je laat helpen, dan leer je jezelf kennen op een zeer diep niveau. Laat daarom de schouders niet hangen als dingen je diep raken. In deze fase zal je niet kunnen vermijden dat je groeit op persoonlijk gebied.

Tips om dit jaar optimaal te benutten:

  • Luister naar jezelf. Wals niet over je behoeften heen, maar geef er eens gehoor aan!
  • Neem eens contact op met die vriend of vriendin die je al heel lang niet gesproken hebt, maar die je een warm hart toedraagt!
  • Verwen je partner een keer extra. Doe een keer iets liefs of maak een keer extra tijd voor elkaar.
  • Ga eens dat diepgaande gesprek aan, dat je wellicht uit de weg gaat.
  • Heb je een wens? Of deed je vroeger iets dat je leuk vond, maar doe je dat niet meer? Richt je een tijdje op dingen die je echt leuk vindt.

Neem af en toe tijd voor jezelf, gewoon een keer een dagje niets. De dinsdag is voor mij Sonia dag. Dan plan ik niets en is het echt mijn dag. Ik kom dan lekker tot rust en doe precies waar ik zin in heb. Heb je een druk leven dan kan dat misschien elke week. Doe het dan minimaal 1x per maand!

Een mooie meditatie om je gaven te activeren en liefde te ervaren:

Strek je vingers uit en richt je handpalmen naar de hemel. Zeg de volgende woorden: Heilige geest van God, vult u mij met uw helende kracht, activeert u mijn gaven, laat mij zien wat mijn doel is hier op aarde. Laat mij uw liefde voelen, want alleen u weet wat echte liefde is. Ik ben er klaar voor here, kom tot mij en vult u mij met uw heilige energie. In de machtige naam van de here Jezus Christus.

Geef je over en kijk wat er gebeurt. En geef me gerust een verslag, ik vind het heerlijk om te horen wat de heilige geest van God met ons doet. En laat alle kerkelijke en religieuze overtuigingen los, want daar gaat het niet om, het gaat om de heilige geest van God!

Wat betekenend deze levensfase persoonlijk voor jou? Je kunt Sonia bellen voor een consult op 0909 0295 of boek een telefonisch of persoonlijk consult klik hier om te boeken

Liefs Sonia

 

Geen reacties

Plaats een reactie