Oktober – Blauw

Blauw

Fase: Ik weet wie ik ben en wat ik kan!

Cyclus: Volwassene

Staat in het teken van: Het uitvinden wat je talenten en kwaliteiten zijn en het leren kennen van je karakter. Onderscheid maken tussen wat jij van dingen vindt en wat anderen vinden. Het onderzoeken en uitvinden van je gaven.

Kleur: Blauw

Edelsteen: Bruine carneool, Blauwe calsiet, heliotroop

Omring jezelf met de kleur: Groen en blauw

Jouw levensjaar in deze fase duurt een jaar, vanaf je laatste verjaardag tot je komende verjaardag.

Omschrijving van het levensdoel tijdens deze fase:

Dit is een prachtige, maar toch wel enigszins veranderende fase. Vooral op werkgebied zal je in deze fase veel verandering ervaren. Een nieuwe baan of een verandering op werkgebied is echt niet te vermijden. Bij de meeste mensen (die werken) wordt dit een jaar waarin veel van je tijd om je werk zal draaien, je tilt je carrière dan ook naar een hoger niveau. Alles heeft als doel om ons leven naar een hoger niveau te tille,n ook al lijkt dat misschien niet altijd zo. Blijf daar vertrouwen in hebben en vergeet dit nooit! Het kan zijn dat je in deze fase op de 1 of andere manier wordt gedwongen om op eigen benen te staan, dit kan binnen je relatie zijn of op werkgebied. Dit is niet altijd leuk, maar soms wel nodig. Het kan zijn dat je even tegen een “mislukking” aanloopt, maar besef dat als iets niet doorgaat of niet is zoals jij gehoopt had, dat het niet meteen een fout is. Maar er is iets beters voor je, iets nieuws onder de zon!

Het kan ook een fusie zijn of een overname van het bedrijf waar je al werkte. Hoe dan ook, verandering op werkgebied is niet te vermijden in dit levensjaar (van je laatste verjaardag tot je volgende verjaardag).

Ja de blauwe fase is leuk. Het brengt je dichter bij jezelf, je leert je talenten en kwaliteiten kennen en dat zou nog weleens heel anders kunnen uitpakken dan je verwacht. Je zou best nog eens versteld kunnen staan van de kwaliteiten die bij je naar boven komen. Geef daarom niet op, blijf doorgaan want voor je volgende verjaardag is er weer meer duidelijkheid. Als je zoekt naar een nieuwe baan of er hangt verandering op werkgebied in de lucht? Ga er voor! Want dit is een ideaal jaar om verdieping en verandering mee te maken.

Is er iemand in je omgeving die je afremt? Die je onzeker maakt? Zorg ervoor dat diegene geen invloed meer op je heeft, want zulke mensen kun je dit jaar missen als kiespijn. Focus je op je persoonlijke groei, focus je dit jaar op je gaven, je talenten en je kwaliteiten want de kans is groot dat je nieuwe kansen zal krijgen, zorg dat je ze benut!

Tips om dit jaar optimaal te benutten:

Doe eens een beroepentest via internet bijvoorbeeld. Wat daaruit komt zou je nog best eens kunnen verbazen, maar het kan natuurlijk ook een bevestiging zijn voor iets dat je al voelde! Nu klinkt dit tegenstrijdig, maar zo bedoel ik het niet. Soms voelen we diep van binnen wel wat we graag willen, maar durven we het niet uit te voeren. Een test doen kan ons de laatste bevestiging geven. Andere mensen kunnen onzeker zijn of er simpelweg nooit aan toe gekomen zijn om te ontdekken wat hun talenten en kwaliteiten zijn. Ook dan is een test natuurlijk handig. Zo leer je weer een nieuw stukje van jezelf kennen. Kortom, een ideaal jaar om een beroepentest te doen voor iedereen!

Doe eens een leuke meditatiecursus of ga vaker mediteren. Ook dit brengt je weer in contact met jezelf.

Probeer leuke nieuwe hobby’s uit of pak eens een oude hobby op waar je geen tijd meer voor had!

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Probeer af en toe even een break te nemen en je te focussen op iets anders dan werk of hobby.

Wees lief voor jezelf en leg de lat niet te hoog. Zet echter wel door en werk wel hard, want hard werken zal zonder meer dit jaar beloond worden, is het niet linksom dan wel rechtsom!

Wat betekenend deze levensfase persoonlijk voor jou? Je kunt Sonia bellen voor een consult op 0909 0295 of boek een telefonisch of persoonlijk consult klik hier om te boeken

Dit lied zal je kracht geven: Klik hier om te luisteren 

Liefs Sonia

 

6 Comments
 • cobyenhans

  3 november 2016 at 16:55

  Lieve Sonia, ik heb fase blauw gelezen.
  Het is erg boeiend.
  Alleen wat werk betreft is bij mij niet zo aan de orde.
  Ik ben 67 jaar en mantelzorger voor mijn man.
  Ik ben trouwens blij dat je dit weer allemaal doet met volle overgave.
  Ik heb diep respect voor je lieve Sonia.
  Misschien wil ik wel een consult ??
  Ik ben nog steeds erg benieuwd naar mijn toekomst, juist omdat ik nu zo diep ongelukkig ben.
  Ik zou zo graag gelukkig zijn en niet meer die innerlijke boosheid, van niet kunnen aanvaarden ivm de situatie, zoals hij nu is.
  Sonia gaat een consult weer via de mail ?
  Ik hoor het wel SUCCES met alles en veel liefs van Coby. xxx

 • Sonia

  14 november 2016 at 21:39

  Lieve Coby,
  Om je fase verder uit te diepen kun je er ook persoonlijk met mij over praten hoor. Door Sonia te smsen naar 1008. Maar in jouw geval kun je het deel over werk overslaan. Dit is vooral een algemene indruk van de levensfase maar er is zoveel meer over te vertellen en het is zo boeiend om er een persoonlijk consult over aan te bieden. Binnenkort is dit mogelijk via de site. Maar je kunt ook gewoon Sonia smsen hoor, dan sta ik je ook graag te woord.
  Veel liefs,
  Sonia

 • Sonia

  14 november 2016 at 21:40

  Lieve Coby,
  Ik lees nu pas het tweede deel van je bericht. Wat ontzettend erg dat je zo ongelukkig bent. Ik begrijp je en ik ga vanavond voor je in gebed meid.
  Dikke knuffel,
  Sonia

 • Edith

  17 november 2016 at 16:50

  Hoi lieve Sonia,

  Ik vind de blauwe fase waarin ik nu zit, heel bijzonder en treffend. Zeker m.b.t. werk! Voor mij voelt het soms als een stilstand, maar diep in mijn hart weet ik dat er beweging is. Nu alleen nog in dat vertrouwen zitten en de controle loslaten. Ik ben heel nieuwsgierig, maar probeer toch heel open minded te zijn.
  De moed op geven, nee …. dat doe ik niet, ik vind mijn werk veel te leuk en we zien wel wat er nog meer gaat komen. Heel veel liefs en goeds voor jou en wellicht tot ziens via een facebook-uitzending van jou.

  Ontspannen groet,
  Edith.

  • Sonia

   18 november 2016 at 16:55

   Lieve Edith,
   Wat leuk om te horen dat je het zo herkent. Soms voel jij het letterlijk in de buik krijg ik door. Maar ik krijg ook door: Niet onzeker zijn! Je bent op de goede weg. Liefs Sonia

 • Edith

  22 november 2016 at 21:02

  Hoi lieve Sonia, bedankt voor je berichtje!

  Veel liefs en geluk,

  Edith

Plaats een reactie